*Nettavisen* Nyheter.

Listen kommer mandag

VICTORIA TERRASSE (TV 2 Nettavisen) Norske myndigheter vil mandag legge ut en liste over personer som er savnet etter flombølgekatastrofen i Asia.

03.01.05 05:18

Det opplyste utenriksminister Jan Petersen (Høyre) og politidirektør Ingelin Killengren på en pressekonferanse i Oslo søndag.

- Politiet vil legge fram tall og statistikk både over de som er omkommet og de som er meldt savnet, og den vesentlige større gruppen som en tror har vært i området, sier politidirektør Ingelin Killengren.

- Ikke endelige
Politidirektøren understreket at listen som blir lagt fram mandag ikke vil være den endelige.

- Det kommer korreksjoner kontinuerlig. Det kommer hele tiden opplysninger om at personer kommer til rette. Det er ikke slik at når tallene kommer ut i morgen, er det det endelige resutlatet. Vi må ta høyde for at det kan være personer i området som faktisk ikke har meldt seg av forskjellige grunner, sier hun til TV 2 Nettavisen.

Nøyaktig tidspunkt for når listene blir lagt fram og hvordan de skal presenteres, er ikke klart.

980 ukjente
De siste tallene som ble offentliggjort fredag viste at 980 norske statsborgere kan ha vært i de flomrammede områdene. Tallet på offisielt savnede personer var 462.

Det er grunn til å tro at disse tallene har endret seg en del siden fredag, men Petersen ga i går samtidig sterkt inntrykk av at mange av de 980 som er blitt oppfordret om å melde seg, fortsatt er ukjente.

Myndighetene vil ta stilling til i morgen formiddag på hvilken måte listene vil bli offentliggjort.

Det siste offisielle tallet på nordmenn som er omkommet er 21.

Killengren understreker at politiet ikke vil gå ut med noen navn før alle opplysninger er sjekket.

Danmark offentliggjorde søndag en liste over savnede personer. Bare fire timer etter lista ble lagt ut kunne politiet stryke 140 personer fra lista.

Poltiet har et felles telefonnummer som er landsdekkende: 02800.

Nasjonal krisetelefon for hjemkomne og pårørende: 800 36 303.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag