*Nettavisen* Nyheter.

Litauiske brødre mistenkt for drapet på Lisa

Fra leteaksjonen etter Lisa Holm. Eksakt hvor hun ble funnet drept har ikke svensk politi villet gå ut med, Foto: Polisen (Handout) / Björn Larsson Rosvall (TT / NTB Scanpix)

De to litauiske mennene som er pågrepet, mistenkt for å ha drept 17 år gamle Lisa Holm utenfor Lidköping i Sverige, er brødre.

Ifølge gt.se er de to brødrene 35 og 31 år gamle, og den 34 år gamle kvinnen som er pågrepet i saken, er gift med den ene av dem. Kvinnen er ikke litauisk statsborger.

De to litauiske brødrene er sesongarbeidere som flere ganger har arbeidet i Kinekulle utenfor Lidköping.

Kvinnen skal ha vært renholder på kafeen der Lisa Holm jobbet, og som hun forsvant fra etter stengetid søndag 7. juni.

De tre ble pågrepet fredag kveld og har sittet i avhør hele helgen, samtidig med at politiet har foretatt tekniske undersøkelser i området der Holm ble funnet samme kveld.

Eksakt hvor Lisa Holm ble funnet har ikke svensk politi villet gå ut med, men rett før nyheten ble kjent, ble en låve tett ved kafeen der hun jobbet gjennomsøkt.

– Det var veldig stemningsfullt. Det er klart at folk er lei seg, men det var stille gråt. Det var mange ungdommer til stede, forteller presten Karin Långström Vinge.

– Alle sitter hjemme og tenker, men vi trenger å gjøre noe sammen. Som å tenne lys, ettersom lys er sterkere enn mørket, sier hun.

– Folk er sjokkerte og rystet over at noe slikt kan skje på Kinnekulle, som er hjertet i det vi finner varmt og vakkert. Det sliter på sjelen, sier Erik bryskhe, som er pastor i Korskyrkan i Götene.

– Det er svært sørgelig, men det er bra at man har funnet en kropp. Vi hadde et tilfelle i Mariestad for 20 år siden, Helena-saken, der man aldri fant kroppen. Det er mange som har sagt at noe slikt aldri må skje igjen, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag