*Nettavisen* Nyheter.

Lite barn døde av meslinger i Tyskland

En 18 måneder gammel gutt er død av meslinger i Berlin, opplyser tyske helsemyndigheter. Tyskland er rammet av det verste utbruddet på flere år.

23.02.15 16:56

BERLIN: Den 18 måneder gamle gutten døde 18. februar, men dødsfallet er ikke blitt kjent i offentligheten før mandag. Dødsfallet er det første siden meslingutbruddet startet i Berlin i oktober i fjor.

Les også: - Min sønn har kanskje meslinger

Siden da er det blitt registrert mer enn 570 smittetilfeller i den tyske hovedstaden, sier en talsperson i Tysklands helsedepartement.

Gjenoppblomstringen av barnesykdommen i Tyskland, samt i USA og Canada, skjer samtidig som det pågår en debatt om enkelte foreldres motstand mot vaksiner. I dag er meslingviruset fullt mulig å hindre gjennom vaksine.

– Den irrasjonelle skremselspropagandaen fra noen av vaksinemotstanderne er uansvarlig, har Tysklands helseminister Hermann Gröhe uttalt.

– De som nekter å vaksinere barna sine, utsetter ikke bare sine egne barn, men også andre barn for alvorlig helsefare, sa Gröhe.

Nettavisen mener: - Uansvarlig å ikke vaksinere

I Tyskland har meslingutbruddet i Berlin ført til debatt om hvor vidt meslingvaksine skal bli påbudt, men så langt har helsemyndighetene avvist et påbud.

Mandag sa myndighetene derimot at de vil gjøre mer for at foreldre selv skal velge å vaksinere barna sine.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.