RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lite håp om overlevende i isødet

Sist oppdatert:
Kystvakten har avsluttet letingen etter mannskapet på seks som er savnet etter et lasteskip ble delt i to utenfor kysten av Alaska. Miljøvernere frykter konsekvensene etter oljeutslippet.

Ifølge en uttalelse fra den amerikanske kystvakten er det lite håp om å finne overlevende på grunn av temperaturen i det kalde vannet og typen klær mannskapet hadde på seg, melder BBC.

Nå vendes oppmerksomheten mot arbeidet med å begrense skadene fra de tusener av liter med olje som har lekket ut fra skipet.

Miljøvernere frykter utslippet kan få katastrofale følger for dyrelivet i området. Området hvor utslippet fant sted er et sensitivt miljø for pattedyr og fugler.

- Det er et alvorlig utslipp, og det kommer til å bli vanskelig å håndtere, sier Kurt Fredriksson ved miljøvernmyndighetene i Alaska.

Den 40.000 tonn store malaysisk-registrerte skipet «Selendang Ayu» ble delt i to etter å ha gått på grunn utenfor Alaska-kysten. Skipet var lastet med søyabønner og 2,3 millioner liter fyringsolje.

Så langt har været vanskeliggjort arbeidet med å begrense oljeskadene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere