*Nettavisen* Nyheter.

Lite penger - stor fest

Foto: MAURICIO LIMA (AFP/Scanpix)

Finanskrisen setter ingen stopper for dette showet.

23.02.09 07:46

Lokale sambaskoler i Brasil bruker mindre penger på landets spektakulære karneval. Men få tenkte på den globale økonomiske krisen da folk festet i São Paulo lørdag kveld.

Les også: Sambaen er løs

Fargerike flåter, malte kropper, fjær og naken hud sto i sentrum også i år.

I Rio de Janeiro konkurrerer sambaskolene om status og ære fra søndag kveld. Her lover de publikum og resten av verden en gedigen og fargerik fest, selv om folk i Brasil ikke legger like mye penger i all staffasjen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: AFP (AFP)

Satser på kreativiteten
To store inntektskilder har i år falt betydelig, melder Associated Press. Flere bedrifter sponser ikke lenger skolene og utenlandske turister er ikke like interessert I å betale store summer for å kunne marsjere sammen med deltakerne.

En mindre produksjon skal allikevel ikke sette noen stopper for selve karnevalsopplevelsen. Gjennom media legger skolene vekt på at medlemmene erstatter kontanter med kreativitet og entusiasme.

- De sier at det er karnevalskrise i år, men den festen som lever inni oss har ingen pris, sier sydamen i sambaskolen Grande Rio, Miqueas Cherry.

I år som andre år vil denne skolen, med sine kostymer og parade, gjøre sitt for å dominere showet. Bare denne sambaskolen bruker i år over 17 millioner kroner på denne festen.

Favoritten går i natt
Fjorårets mester og vinneren av fem titler i løpet av de seks siste årene, Beija-Flor, er igjen favoritt. Deres parade går foran 80.000 mennesker på Sambadrome Stadion natt til mandag.

Flere rapporter om økt kriminalitet og ran av turister som skal på karneval, har gjort at politiet har forsterket sin patruljering i turistområdene i Rio de Janeiro.

Allerede før helgen var nesten 100 turister ranet av folk som bruker alt fra kniver til håndgranater. Ransmennene er ute etter kontanter, men også etter gjenstander som lett kan selges på svartebørs. Rundt 10.000 politifolk er på jobb under karnevalet i Rio, som ble innledet fredag og avsluttes tirsdag.

1607

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.