RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Scanpix/AP

Litvinenko-mistenkt vil bli politiker

Sist oppdatert:
Britenes hovedmistenkte i giftdrapet på Alexander Litvinenko vil inn i den russiske nasjonalforsamlingen.

Andrei Lugovoj, Storbritannias hovedmistenkte i drapssaken mot den russiske dissidenten, Alexander Litvinenko, stiller til valg i den russiske dumaen.

Patriotisk
Den tidligere KGB-agenten går til valg for det ultranasjonalistiske partiet Russlands liberaldemokratiske parti, melder SkyNews .

Lugovoj står for et sterkt patriotisk og antibritisk program.

- I løpet av det siste året har Russland konsolidert seg og er igjen et sterkt land. Jeg sier dette som en mann som ble utsatt for et utleveringskrav i Storbritannia, sier Lugovoj.

Nekter utlevering
Storbritannia har krevd at Lugovoj blir utlevert til Storbritannia. Han er hovedmistenkt i giftdrapet på den tidligere spionen Alexander Litvinenko i London. Russland har nektet å etterkomme britenes krav om utlevering.

Dersom han lykkes i å bli valgt inn i nasjonalforsamlingen, får han parlamentarisk immunitet og kan heller ikke stilles for retten i Russland.

Slag i ansiktet
Britiske myndigheter er kraftig irriterte over at Lugovoj er fri til å følge sine politiske ambisjoner framfor å bli stilt for retten i Storbritannia.

En diplomatisk kilde sier til SkyNews at det å se en drapsmistenkt drive valgkamp i Russland er den diplomatiske motsatsen til å bli slått i ansiktet uten at Kreml reagerer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere