Litvinenko-saken i sluttfasen

En britisk utsending i Russland sier at etterforskningen av drapet på Alexander Litvinenko vil være ferdig i løpet av uker.

Anthony Brenton sier at britiske myndigheter vil gjøre det de kan for å få eventuelle siktede russere utlevert til Storbritannia. Brenton sier også at etterforskningen nærmer seg slutten, melder BBC.

Den avdøde eks-FSB-agenten (tidligere KGB) Alexander Litvinenko døde etter å ha blitt forgiftet med det radioaktive stoffet polonium 210 i London 1. november i fjor. Andrei Lugovoi, som er en av de hovedmistenkte i saken, og to andre personer var sammen med Litvinenko dagen han ble forgiftet.

- Vårt mål er å ta de som står bak denne kriminelle handlingen og sørge for at de blir straffet. Vi vil gjøre alt vi kan for å få et resultat. Og dersom dette innebærer å få noen utlevert fra Russland, så skal vi forsøke å oppnå dette, sier Brenton til BBC.

Men dette kan bli vanskelig å få til i og med at russiske påtalemyndigheter allerede har sagt at de vil nekte å utlevere noen i forbindelse med Litvinenko-drapet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag