*Nettavisen* Nyheter.

Litvinenko-venn skutt

En venn av den avdøde eksspionen Alexander Litvinenko ble skutt utenfor sitt hjem i USA.

Paul Joyal, en sikkerhetskonsulent og Russlandekspert bosatt i USA, ble skutt utenfor sitt hjem i den amerikanske delstaten Maryland forrige uke. Hendelsen skjedde bare fire dager etter at Joyal hadde offentlig kritisert Kreml og den russiske presidenten Vladimir Putin, melder Sky News.

Joyal ble alvorlig skadet og har ennå ikke snakket med media etter skyteepisoden.

- Vi har ennå ikke slått fast noe motiv. Vi ser nærmere på ran og biltyveri som mulige motiv, vi ser på alle disse faktorene, sier politikorporal Clinton Copeland.

Men Copeland understreker at det er mer sannsynelig at hendelsen er et tilfelle av tilfeldig kriminalitet enn at det har noe forbindelse til Litvinenko-saken.

Joyal stilte opp på et amerikansk TV-program på NBC 25. februar. Programmet tok utgangspunkt i Joyals nære tilknytning til Litvinenko.

- Et budskap har blitt kommunisert til alle som ønsker å kritisere Kreml: Hvis du gjør dette, uansett hvem du er, hvor du er, så vil vi finne deg og bringe deg til taushet på den mest horrible måten du kan forestille deg, sa han under TV-programmet.

Den tidligere FSB-agenten Alexander Linvinenko døde 23. november i fjor etter å ha blitt forgiftet med det radioaktive stoffet polonium 210. Linvinenko var en stor kritiker av Vladimir Putin.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.