RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Livredde før 11. september

Sist oppdatert:
Al-Qaida har lovet nye terrorangrep mot USA, og amerikanerne tar sine forholdsregler. I natt startet spesialovervåkning av byens undergrunnsbane.

- De kommer til å glemme 11. september, har en al-Qaida-talsmann sagt på et lydbånd spilt på den arabiske TV-kanalen Al Arabiya.

Båndet skal være tatt opp 3. september, og talsmannen lover at amerikanere over alt skal angripes.

Patruljerer i undergrunnen
Torsdag er det toårsdagen for terrorangrepene mot New York og Washington, og den amerikanske beredskapen er høy. Politi med gassmasker og håndholdte målere som avslører kjemikalier og gasser, patruljerer i New Yorks T-banesystem.

Samtidig er vaktholdet ved mulige terrormål som togstasjoner, politihovedkvarter, shoppingsentre og offisielle bygninger forsterket. Ifølge politiet i New York har man ikke fått inn konkrete trusler. Det forsterkede vaktholdet skyldes økt aktivitet i kommunikasjonen mellom mistenkte terrorister, skriver Aftonbladet.

Redd befolkning
En undersøkelse foretatt av New York Times, viser at to tredeler av byens befolkning er svært redd for et nytt angrep mot byen. Undersøkelsen viser at innbyggerne tenker mindre på det som skjedde for to år siden, men at følelsen av utrygget snarere er forsterket enn svekket.

En tredjedel av befolkningen sier også at livet ikke har gått helt tilbake til det normale etter angrepene.

Rapport om angrep
En ny rapport avslører at fanger i Saudi-Arabia har gitt opplysninger om et planlagt angrep mot T-banen i New York. Amerikanske myndigheter får imidlertid ikke lov til å forhøre fangene av saudiarabiske myndigheter, skriver Time Magazine. CIA analyserer også båndet som ble sendt på Al Arabiya.

Abu Abdel-Rahman al-Najdi kaller seg al-Qaidas talsmann, og sier at nye angrep er å vente overalt. Angrep skal ifølge al-Najdi komme både i og utenfor USA, og vil få 11. september 2001 til å blekne.

Fordoblet medlemstallet
Sist stemmen til al-Najid ble hørt, var 18. august, dagen før bombeangrepet mot FNs hovedkvarter i Bagdad, der over 20 FN-ansatte mistet livet. Han sier imidlertid at al-Qaida ikke står bak angrepet mot moskeen i Najaf der over 100 mennesker ble drept.

Han hevder videre at al-Qaida har fordoblet antall medlemmer siden 11. september 2001, en påstand eksperter mener er sann.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere