Gå til sidens hovedinnhold

Livsfarlig ape gikk på beroligende

Medisinen hjalp tydeligvis ikke. Se video om apen her.

GÅ RETT TIL DYRESIDEN

Sjimpansen Travis gikk amok 16. februar og rev av ansiktet til Charla Nash. Apen var i privat eierskap. Nå har politiet etterforsket saken og funnet ut at apen gikk på det beroligende middelet xanax, men det er uklart hvilken rolle dette spilte i angrepet, skriver AP.

Les også: Ape planla hevnaksjoner

- Jeg tror alle forstår at xanax er ment for mennesker, ikke dyr. Jeg mistenker at eksperter vil være enige i at det er vanskelig å forutse en sjimpanses reaksjon på denne medisinen, sier advokat Paul Slager, som representerer familien til den skadde kvinnen, til AP .

Se video om Travis her:

(Artikkelen fortsetter under videoen)

HTML EMBED

Blind
Charla Nash fra Connecticut ble blind etter angrepet, og står foran to års behandling med kirurgiske inngrep. Politiet har ennå ikke tatt ut tiltale, men familien saksøker eier Sandra Herold for 350 millioner kroner.

Herold sine advokater sier at eier umulig kunne forutse apens kraftige temperament, men ville ikke kommentere funnet av xanax i apens blod.

Kampen mellom Nash, Herold og Travis pågikk i 12 minutter og endte med at politiet skjøt apen. I mellomtiden angrep Sandra Herold apen med en spade og kniv.

Den angrepne kvinnen kom til Herolds hus for å hjelpe henne til å lokke sjimpansen inn i buret. Herold tror apen angrep for å forsvare henne da Nash hadde endret frisyre og bil for anledningen, slik at apen ikke kjente henne igjen.

Les også: Kløktige aper regner matte

Advart
Den 14 år gamle og 90 kilo tunge sjimpansen har laget problemer tidligere. Allerede i 1996 skal en kvinne ha blitt angrepet av Travis i Connecticut.

- Jeg tok fram hånden for å hilse på apen, men den tok tak i meg og dro inn i bilen den satt i og bet meg, sier Leslie Mostel Paul til AP.

Paul advarte myndighetene, som ikke tok dette til etterretning. Travis var på det tidspunktet kjent fra reklamefilmer, og eier Sandra Herold sier Paul provoserte sjimpansen.

Det er ikke uvanlig at både mennesker og dyr reagerer med fornyet temperament på beroligende midler som xanax og valium.

Har du en god dyrehistorie? Send tips til Dittdyr.no.

Få magasinet Dittdyr rett hjem i posten. Bestill her, kr 279 for seks utgaver:

HTML EMBED
Reklame

Strømsjokket: Spotpris 77,72 øre - fastpris 24,90 øre

Kommentarer til denne saken