RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Livsfarlig manet tilbake på Mallorca


GIFTIG: Badegjester måtte hentes opp av stranden på Mallorca etter observasjoner av Portugisiske krigsskip.
GIFTIG: Badegjester måtte hentes opp av stranden på Mallorca etter observasjoner av Portugisiske krigsskip. Foto: Frank Krämer
Sist oppdatert:
Gjestene måtte hentes opp av vannet på ferieøya.

Den livsfarlige maneten, portugisisk krigsskip, ble observert på den populære ferieøya senest søndag, melder det tyske Mallorca Magazin.

De giftige, blå skapningene ble observert langs kysten ved det spanske fastlandet, Mallorca og Kanariøyene i mai. Blant annet var den oppdaget flere ganger ved populære Playa del Ingles på Gran Canaria. 

Ble hentet opp av vannet

Etter en liten pause kan det altså se ut som de er tilbake. Ifølge Mallorca Magazin måtte badegjester hentes opp fra vannet ved Porta Vells strand, sydvest på Mallorca på lørdag.

I februar advarte turoperatøren Apollo reisende som skulle til noen av Kanariøyene mot den manetlignende skapningen, ifølge svenske Aftonbladet

- Vi fraråder ikke folk å bade, med ser du at det er mange slike manetaktige skapninger i vannet, bør du ikke gå uti, forklarte Ann-Sofie Olsson, pressesjef for Apollo i Sverige til Aftonbladet da. 

Les også: Svensk mann døde i Malaysia – skal ha blitt brent av manet

Giftig

Maneten er en av verdens giftigste arter, og giften har en paralyserende effekt. Giften kan ifølge Store norske leksikon drepe fisk og har en smertefull effekt for mennesker. Selv om giften ikke er dødelig for mennesker har Stein Kartveit, professor i marinbiologi ved Universitet i Oslo tidligere fortalt TV 2 at smerten fra å bli brent av en slik manet er så sterk at en kan få panikkanfall og drukne. 

Ifølge Aftonbladet forteller Apollo at «Portugisisk krigsskip» er vanligst i vintertider. Varselet Apollo sendte ut var i hovedsak til turister i Fuerteventura.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere