RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Livstid for Beslan

Sist oppdatert:
Den eneste gjenlevende Beslan-angriperen fikk livstid for drap og terrorisme da den siste delen av dommen mot ham ble lest opp fredag.

Dommeren uttalte at Nur-Pasji Kulajev «fortjente dødsstraff», men dømte ham til livstid i fengsel på grunn av det russiske moratoriet på bruk av dødsstraffen.

Kulajev ble funnet skyldig i gisseltaking, ansvaret for 330 menneskers død og materielle skader for 1 millioner euro.

1300 gisler
Den russiske dommeren har brukt flere dager på å lese opp dommen mot Nur-Pasji Kulajev, den eneste av gisseltakerne ved skole-1 i Beslan som overlevde sikkerhetsstyrkenes storming av barneskolen, melder AP.

Mistenkte tsjetsjenske separatister tok 1300 gisler i Beslan i 2004. Da en av bombene gisseltakerne hadde rigget til gikk av og russiske sikkerhetsstyrker stormet fengselet mistet 331 personer livet.

Kulajev har innrømmet at han tok del i angrepet, men nekter for selv å ha drept noen.

Sortkledde mødre
Mødrene til en del av ofrene, kledd i sort, fylte rettssalen fredag for å høre dommerens avgjørelse den åttende dagen dommen ble lest opp. Noen holdt bannere der det sto «det finnes ingen tilgivelse for myndighetene som lot Beslan skje», og fotografier av tanks og døde barn.

Overlevende og slektninger av ofrene hevder også at mange av dødsfallene skjedde fordi soldater skjøt mot skolen med tanks og flammekastere. Dette utløste en brann som fikk taket til å kollapse over mange av de sårede.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere