RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Livstid for bestillingsdrap på baby

Sist oppdatert:
Dina Rodrigues (26) bestilte drapet på babyen (6 md.) slik at kjæresten skulle slippe å betale barnebidrag.

Det er første gang i Sør-Afrikas historie at noen har leid inn en drapsliga for å likvidere en baby. Dina Rodrigues (26) ble funnet skyldig tidligere i år for å ha organisert drapet på den seks måneder gamle babyen Jordan-Leigh Norton i juni 2005. Jordan-Leigh var babyen til Rodrigues’ daværende kjæreste.

Torsdag ble Rodrigues i høyesterett i Cape Town dømt til livstid i fengsel for bestillingsdrapet, skriver The Times.

Ifølge aktor i saken, Nicollette Bell, har ikke Rodrigues vist noen form for anger under rettssaken.

Ondt menneske
Høyesterettsdommer Basheer Waglay gikk langt i å beskrive Rodrigues som et ondt menneske.

- Hun hadde flere netter til å tenke seg om og dager til å ombestemme seg. Jeg lurer på hvordan hun klarte å sove når hun visste at hun hadde beordret drapet på en baby neste dag, sa dommeren under straffeutmålingen torsdag.

Natasha Norton, moren til avdøde Jordan-Leigh, sammen med hennes kjæreste Andrew Moolman har under rettssaken stilt i rosa klær for å vise respekt overfor Jordan-Leigh som hadde på seg rosa klær da hun ble drept.
Natasha Norton, moren til avdøde Jordan-Leigh, sammen med hennes kjæreste Andrew Moolman har under rettssaken stilt i rosa klær for å vise respekt overfor Jordan-Leigh som hadde på seg rosa klær da hun ble drept.

Høyesterettsdommer Waglay dømte også fire menn for å ha utført selve drapet. To av mennene ble dømt til 25 års fengselsstraff, mens de to andre, som bare er 15 år gamle, ble idømt 15 år i fengsel.

9.600 kroner på deling
De fire mennene fikk 9.600 kroner på deling av Rodrigues for det bestialske babydrapet. Mennene hadde brutt seg inn i leiligheten til Jordan-Leighs besteforeldre og knivstukket babyen i halsen. Deretter hadde de røsket med seg en rekke gjenstander, slik at det skulle se ut som et tilfeldig innbrudd.

Advokaten til Rodrigues har tidligere argumentert med at det hele var et kidnappingsforsøk som hadde gått galt. Men dommeren avviste dette argumentet og henviste til en telefonsamtale hvor Rodrigues hadde ringt til barnefaren og sagt at barnet nå var ute av denne verdenen.

- Slippe å betale barnebidrag
Retten har også blitt fortalt at Rodrigues bestilte drapet på babyen slik at hennes daværende kjæreste skulle slippe å betale barnebidrag.

Det er estimert at rundt 1100 barn blir drept i Sør-Afrika hvert år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere