*Nettavisen* Nyheter.

Livstid for fosterdrap

19-åringen ville hjelpe kjæresten å ta abort, og hoppet på magen hennes. Nå er han dømt til fengsel på livstid, for dobbeltdrap.

10.06.05 10:35

Tragedien utspilte seg i Lufkin, Texas i fjor. Gerardo Flores (19) og Erica Basoria (17) var kjærester, da Basoria ble gravid.

I begynnelsen var hun glad for graviditeten, men etter rundt fire måneder angret hun på at hun ikke hadde tatt abort. Hun forklarte i retten at hun da begynte å jogge mye og slå seg selv hardt i magen gjentatte ganger for å avbryte svangerskapet. Hun fortalte at hun ble så fortvilet at hun forsøkte å ta sitt eget liv.

Da hun skjønte at hun ikke klarte å fremprovosere en abort, ba hun kjæresten om hjelp. Han fikk henne til å legge seg ned på gulvet, og hoppet deretter gjentatte ganger på magen hennes mens hun selv slo så hardt hun kunne. Dette gjentok seg flere dager på rad, før 17-åringen til slutt aborterte, melder ABC News.

Først da aborten var et faktum, ble hun klar over at hun bar på tvillinger.

Dobbeltdrap
Erica Basoria ble ikke tiltalt for drapene, fordi hun etter loven har rett til å ta abort. Men kjæresten ble tiltalt for dobbeltdrap.

Tidligere denne uka ble han i New York dømt til fengsel på livstid for drapene. Han unngikk dødsstraff fordi aktor ikke ba om det.

- Det kan umulig være sant. Han ville jo bare hjelpe meg, sa en gråtende Erica Basoria da dommen ble lest opp. Hun har hele tiden støttet kjæresten og avvist beskyldningene om at han presset henne til å ta abort.

Forsvarerne mente gutten måtte frikjennes for drap, siden det var umulig å fastslå om det var hoppingen hans eller slåingen hennes som fremprovoserte abortene.

Men domstolen var klar: Drapene på de to fostrene sidestilles med dobbeltdrap. Dommen blir livsvarig fengsel, uten mulighet til å anke.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.