RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Livstid for sjokkdrap

(Privat)
Sist oppdatert:
Leigh Matthews (21) ble kidnappet, skutt til døde og fryst ned av en 25-åring.

Donovan Moodley (25) kan bli sittende i fengsel til han er 65 år gammel etter at han torsdag ble dømt til livstid på drapet for Leigh Matthews.

Dem 21 år gamle studenten ble funnet skutt og drept på en åpen plass sør i Johannesburg nesten to uker etter at hun forsvant fra universitetsområdet i juli 2004. Matthews var datter av en suksessrik forretningsmann i Johannesburg, og drapet på henne har sjokkert et krimvant Sør-Afrika, melder Reuters.

Tiltalte Donovan Moodley (25) sa seg skyldig på alle de tre tiltalepunktene den 25. juli, men påtalemyndigheten påpekte at tilståelsen ikke forklarte ekspertvitneforklaringer fra retten om at drapsofferet skal ha blitt fryst ned etter at hun var død.

- Det er tydelig at avdøde ikke var drept der hun ble funnet. Det er klart at han (tiltalte, journ.anm.) lyver og at han ikke var ærlig i retten, heter det i dommen.

I tillegg til livstidsdommen, som normalt tilsvarer 25 år i Sør-Afrika, fikk Moodley 15 år for å ha kidnappet studinen, og ti år for å ha presset familien hennes for 50.000 rand fra familien hennes før han skjøt og drepte jenta.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere