RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lode-siktet var sex-fiksert

Gunn Merete Lode, funnet drept utenfor Bryne august 2001.
Gunn Merete Lode, funnet drept utenfor Bryne august 2001. Foto: Politiet / SCANPIX
Sist oppdatert:
- Han snakket ikke om annet enn sex, sex, sex. Det sier ekssjefen til dansken som er siktet for drapet på Gunn Merete Lode.

Den tidligere sjefen av den drapssiktede dansken sier til avisen Nordjyske at 41-åringen var sex-fiksert.

- Meget fiksert på sex
- Noen av de ansatte som har arbeidet samme med ham har fortalt at han ikke snakket om annet en sex, sex, sex. Han var meget fiksert på sex og når han hadde fri var det alltid noe med å se på pornofilm og den slags, sier Ole Nielsen, innehaver av Euro Industries til avisen.

41-åringen var ansatt i Euro Industries frem til slutten av 2002 og ble ifølge Nielsen ofte sendt til Norge for å jobbe for firmaet.

- Han var typen man kunne ringe til og spørre om han kunne reise til Norge dagen etter. Det var aldri noen problem, sier Nielsen, som roser 41-åringens fleksibilitet.

Dansken sier han er overrasket over at 41-åringen nå er siktet for drap.

- Jeg hadde ingen anelse om hvilken person han var den gang jeg ansatte ham og derfor har det kommet overraskende på meg at han er siktet for drap, sier Nilsen til Nordjyske.

Kripos til Danmark
Tirsdag formiddag kom to Kripos-etterforskere, samt tre etterforskere fra Rogaland politidistrikt til Ålborg for å avhøre 41-åringen om Lode-drapet.

I tillegg til Lode-drapet vil 41-åringen også bli sjekket opp mot Geiranger-drapet, Tengs-drapet, samt drapet på Tina Jørgensen.

41-åringen har så langt nektet for drapet på Lode. Dansken sier at han fant kvinnen død.

Sjekkes mot flere drap
I tillegg til de norske drapene, er dansken også siktet for en voldtekt og et voldtektsforsøk i Ålborg. Han sjekkes også opp mot en drap på en grønlandsk kvinne i Ålborg i 1995.

Mandag ble det kjent at det ikke finnes noen DNA-spor som knytter dansken til drapet i 1995.

- Umiddelbart tyder det på at det ikke er noe spor som peker på 41-åringen. Men han kan godt være gjerningsmannen og vi har fortsatt til hensikt å avhøre ham om det gamle drapet, sier kriminalinspektør Ole Christensen hos politiet i Ålborg til avisen.

- Tilsto Lode drapet
Tirsdag skriver VG at 41-åringen skal ha tilstått uoppklarte drap overfor sin norske eks-kjæreste.

Kvinnen, som er fra Vestlandet, sier han har tilstått drapet på Lode, men ønsker ikke å fortelle hvilke andre drap mannen skal ha innrømmet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere