RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

London-bygning raste sammen

Sist oppdatert:
Deler av en kontorbygning sentralt i London raste sammen tirsdag kveld.

En kontorbygning raste tirsdag kveld delvis sammen i Victoria-strøket i London. En person er så langt bekreftet skadet. En annen skal ha blitt fanget da bygningen raste, melder BBC News på nett.

- Kan være konstruksjonsfeil
Ifølge SkyNews er det toppen av bygningen som har kollapset. Vitner hørte et kraftig smell. Bygningen var under renovering og politiet sier at konstruksjonsfeil kan ha forårsaket ulykken, ifølge BBC.

- Det er ingenting så langt som peker mot at skaden er forårsaket av en eksplosjon, sier en talsmann for politiet i City of Westminster, Steve Allen, til BBC.

Om lag seks brannbiler og et mannskap på 50 ble sendt til bygningen.

Labour-medarbeidere evakuert
Bygningen som ligger i Dean Farrar Street, like ved Scotland Yard, huser blant annet valgkampkontoret til Labours Hazel Blears. Hun er en av kandidatene til å ta over som visestatsminister etter John Prescott i juni. Hun og hennes medarbeidere måtte evakuere bygningen, men ingen av dem ble skadet, melder BBC News.

- Begynte å svaie
Justin Linger forteller til BBC at han var inne i bygningen da den begynte å svaie. Han og kollegene hans følte det som om bygningen danset.

- Plutselig ristet hele bygningen, sier han.

Sky News' korrespondent Jon Craig sier toppen av bygningen er fullstendig sammenrast.

- Det minner litt om Brighton-bomben ved Grand Hotel i 1984, sier han. Han forteller videre at en stor haug med bygningsmasse ligger i gaten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere