RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Londonbomberne tørrtrente på t-banen

(Reuters/Scanpix)
Sist oppdatert:
Opptak fra overvåkingskameraer viser at tre av de mistenkte selvmordsbomberne var på treningstokt i t-banesystemet mindre enn to uker før terrorangrepet mot London.

Opptakene fra 28. juni viser at de tre, Mohammad Sidique Khan, Shahzad Tanweer og Germaine Lindsay, gikk inn på togstasjonen i Luton, nord for London. De ankom senere King's Cross-stasjonen, og entret derfra undergrunnssystemet, melder nyhetsbyrået AP.

Etterforskerne har funnet opptakene av de tre etter at de fant togbilletter og kvitteringer fra den aktuelle dagen. Politiet ber nå om publikums hjelp i forbindelse med at terroristene «tørrtrente», og er særlig interessert i å få vite om de tre møtte noen som politiet ikke kjenner til i London. Etterforskerne har tidligere sagt at de tror terroristene hadde medhjelpere i den britiske hovedstaden, men ingen er foreløpig arrestert.

Overvåkingsopptakene viser at terroristene fulgte samme rute som de gjorde den dagen de angrep byen, i et angrep som kostet 52 menneskeliv.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere