Løslot terrormistenkte brødre

Britisk politi arresterte sist uke to brødre i en dramatisk politiaksjon, hvor en av brødrene ble skutt. Fredag ble de løslatt.

Aksjonen britisk politi gjennomførte i Øst-London etter mistanke om at de britisk-bangladeshiske brødrene kunne kobles til terrorvirksomhet har skapt sinne blant muslimer i Storbritannia. Fredag ble de løslatt uten at det ble reist tiltale, ifølge Associated Press.

Den eldste av brødrene som ble skutt mens han fremdeles var i pyjamasen, ble ikke livstruende skadd. Skytingen blir etterforsket av en uavhengig kommisjon for politisaker.

Etterretningsinformasjon om at en av brødrene hadde laget en bombe som kunne utløse giftige kjemiske gasser var bakgrunnen for arrestasjonene. 250 politimenn stormet huset de bodde i med sin familie ved fire-tiden om morgenen sist fredag.

Brødrene har nektet enhver befatning med terror. Politiet ville ikke gå inn på hvorvidt de hadde funnet noe i familiens hus som kunne koble brødrene til terrorvirksomhet, men opplyste at familien igjen kunne flytte inn i sitt hjem.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.