RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lover mer penger til UD

Sist oppdatert:
Dagen etter Reinås-utvalgets knusende rapport, lover statsminister Kjell Magne Bondevik mer penger til utenrikstjenesten.

Med dette etterkommer Bondevik en av de klareste oppfordringene i Reinås-utvalget. Bondevik sier ikke noe om hvor mye som bør bevilges, melder NRK.

Utvalgsleder Jan Reinås mener det viktigste tiltaket for å hindre at katastrofer blir taklet på en like dårlig måte i framtiden, er mer ressurser til utenrikstjenesten.

Reisebransjedirektør Rolf Forsdahl i Handels- og Servicenæringens Hovedorganisasjon mener statsministerens løfter ikke er godt nok:

- Det er litt vanskelig for oss å forstå at man ikke kan sette i gang en oppgradering, både teknologisk og kunnskapsmessig, i et tempo som heller gjør oss i stand til å ta igjen en utvikling som vi har tapt, istedenfor å vente på en behandling som ligger langt fram i tid.

Norges ambassadør i Thailand, Ragne Birthe Lund, mener Reinås-utvalgets rapport ikke reflekterer alt det som ble gjort i tiden etter at flodbølgen rammet Thailand.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere