*Nettavisen* Nyheter.

Lover støtte til jordskjelvofrene

En rekke land og organisasjoner har allerede lovet støtte til jordskjelvofrene på Java. Røde Kors sender søndag ned 8 hjelpearbeidere.

27.05.06 21:01

De 8 hjelpearbeiderne reiser søndag ettermiddag og ventes å ankomme katastrofeområdet i løpet av mandags ettermiddag eller kveld, opplyser pressekontakt Morten Tønnesen-Krokan til TV 2 Nettavisen.

Norge avventer for øvrig foreløpig de forespørslene som måtte komme, men er beredt til å hjelpe. Et feltsykehus fra Banda Ache som Røde Kors driver, vil bli flyttet til det nye jordskjelvområdet.

EU bidrar med millioner

EU bidrar med 23,5 millioner kroner i akutt nødhjelp.

- I løpet av noen få timer regner vi med at internasjonale Røde Kors og Røde Halvmåne vil sende ut en foreløpig forespørsel, og vi sikter mot a ha klar finansieringen av helt nødvenige akuttiltak umiddelbart, sier Louis Michel på vegne av EU, melder AP.

Både Røde Kors og Røde Halvmåne vil sende ut forespørsler om penger og regner med å bidra med mannskaper. Røde Kors er i gang med å forberede medisinsk personale til å reise til katastrofeområdet.

15 mill. fra Den katolske kirke

Sveits vil også bidra og sender to eksperter for å vurdere situasjonen, samtidig som landet bidrar med i overkant av 600.000 kroner, mens UNICEF bidrar med 2000 telt og 9000 presenninger.

Den italienske bispekonferansen har bevilget 15 millioner kroner på vegne av Den katolske kirke. Pengene tas fra et spesielt bistandsfond opprettet av pave Benedikt hvor italienere har donert penger de har fått igjen på skatten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.