*Nettavisen* Nyheter.

Lover våpenhvile i helgen

Foto: Handout (Reuters)

Både den syriske regjeringen og opprørsgruppen legger ned våpnene i helgen.

26.10.12 15:31

Damaskus (NTB-Reuters-AFP): Både regimet til Syrias president Bashar al-Assad og opprørsgruppen Den frie syriske hær vil legge ned våpnene fra fredag morgen til mandag.

Ifølge en kunngjøring kommer den syriske regjeringshæren til å innstille sine militære operasjoner fra fredag morgen til mandag.

Dermed godtar regimet i Damaskus forslaget om våpenhvile som Lakhdar Brahimi, FN og Den arabiske ligas spesialutsending, har lagt fram.

Våpenhvile med forbehold
Samtidig opplyser en høytstående offiser i den syriske hæren at regimet forbeholder seg retten til å svare på alle angrep fra opprørshæren.

Også en talsmann for Den frie syriske hær, den største militære opprørsgruppen i Syria, opplyser at de vil overholde en våpenhvile i helgen. Samtidig krever de at fengslede opprørssoldater må løslates fredag.

Våpenhvilen sammenfaller med feiringen av den muslimske høytiden id al-adha.

FNs generalsekretær Ban Ki-Moon er glad for våpenhvilen.

- Vi kan bare håpe at våpnene stilner og at volden opphører slik at hjelpearbeidere kan hjelpe dem som lider mest, sier Bans talsmann Martin Nesirky, ifølge NTB.

USA forventer at våpenhvilen overholdes
USA «håper og forventer» at både regjeringen og opprørerne overholder våpenhvilen som er erklært i Syria.

Det kommer fram i en uttalelse fra det amerikanske utenriksdepartementet torsdag kveld. Samtidig peker USA på at det syriske regimet også tidligere har lovet våpenhvile, men uten å overholde slike løfter.

Både regimet til Bashar al-Assad og den største opposisjonsgruppen Den frie syriske hær lovte torsdag å overholde en våpenhvile i helgen. Men flere viktige islamistiske opposisjonsgrupper sier de ikke er forpliktet av våpenhvilen.(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag