RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lovet Kerry svarte stemmer

Sist oppdatert:
To av USAs mest kjente predikanter, Jesse Jackson og Al Sharpton (bildet), lover massiv svart støtte til John Kerry under valget i november.

Under sin tale til demokratenes landsmøte i Boston tordnet Jackson ifølge NTB-AFP mot president George W. Bush, og lovet at de mørke skyene som har hvilt over USA de siste fire årene ville forsvinne 2. november.

Stormende jubel
- I mørke har presidenten valgt skattelette for millionærer, men fjernet arbeidsplasser for stål- og bilarbeidere, sa Jackson som har vært kjent for sine talegaver siden han første gang dukket opp som borgerrettsforkjemper ved Martin Luther Kings side på 1960-tallet.

Hvem vinner presidentvalget?
George W. Bush
John Kerry
Andre
Bryr meg ikke

Se resultat
- I mørke har nasjonens rekordstore budsjettoverskudd blitt snudd til et underskudd på 500 milliarder dollar, fortsatte Jackson som også tok for seg Bushs krigføring i Irak.

- Det er på tide å hente våre soldater hjem, og å sende Bush hjem til Texas, sa Jackson til stormende jubel.

Jubelen ble ikke mindre da den karismatiske svarte pinsevennpastoren Al Sharpton gikk på talerstolen.

Også han gikk løs på Bushs skattelette til de rike, krigføring i Irak, og tok også for seg presidentens motstand mot homseekteskap.

Edwards og de fattige
Visepresidentkandidat John Edwards var også på talerstolen under partiets landsmøte onsdag, og henvendte seg til USAs 35 millioner fattige.

Den karismatiske 51-åringen gikk samtidig hardt ut mot president George W. Bush og republikanerne, og anklaget dem for å drive skittkasting i valgkampen.

- Republikanerne gjør alt for å bringe denne kampen om landets høyeste embete ned på et lavmål, sa Edwards ifølge NTB-Reuters.

- Dere må avvise denne utslitte, gamle, vemmelige og negative politikken fra fortida, og i stedet omfavne en politikk av håp, en mulighetenes politikk fordi dette er Amerika der alt er mulig, sa Edwards til stor jubel.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere