Gå til sidens hovedinnhold

Løy om SMS fra flystyrt

Politiet har arrestert mannen som hevdet han mottok en tekstmelding fra en passasjer på flyet som styrtet med 121 personer om bord søndag.

Politiet i Hellas har arrestert mannen, som er identifisert som Nektarios-Sotirios Voutas, melder AP.

«Farvel fetter, vi fryser»
32-åringen hevdet han fikk en tekstmelding fra sitt søskenbarn, som skal ha befunnet seg om bord på Helios-flyet da det styrtet, og tok med seg 121 mennesker i døden.

«Farvel fetter, vi fryser», lød den angivelige tekstmeldingen, som skal ha blitt sendt bare minutter før flyet gikk i bakken.

Politiet i Tessaloniki opplyste mandag at 32 år gamle Voutas har løyet, og at navnet til søskenbarnet ikke var på passasjerlisten. Voutas skal møte i retten tirsdag.

Politiaksjon
Kypriotisk politi gjennomfører en aksjon mot flyselskapet Helios sine kontorer i den kypriotiske hovedstaden, Nicosia, melder Reuters mandag kveld.

- Etter beskyldninger som ble brakt på banen av samferdel- og arbeidsministeren og sjefen for politiet, utstedte regjeringssadvokaten ransakingsordre mot kontorene til Helios for å innhente dokumenter og andre bevis, som kan vise seg nyttige ved en eventuell kriminaletterforskning, opplyste en talsmann for myndighetene, Marios Karoyan, til Reuters.

Ifølge talsmannen pågikk fortsatt aksjonen mandag kveld.

En talskvinne for politiet, Christalla Dimitriou, bekreftet at aksjonen pågikk, overfor nyhetsbyrået AP. Ingen skal ha blitt arrestert.

Det norske Luftfartstilsynet ønsker å undersøke sikkerheten til flyselskapet, som flyr fra blant annet Bergen lufthavn, Flesland.

Uklar årsak
Årsaken til flystyrten forble uklar mandag.

Greske myndigheter tror en teknisk feil som forårsaket kraftig fall i trykket i kabinen, kan ha forårsaket flyulykken, men flyeksperter er skeptiske til at dette alene kan forklare det som skjedde.

Atens ledende likskuemann, Fillipos Koutsaftis, opplyser mandag kveld at obduksjonen av seks av de døde, viser at personene var i live da flyet traff bakken. Imdilertid kunne det ikke bli fastslått hvorvidt de var ved bevissthet, ifølge AP.

Passasjerflyets to svarte bokser er funnet, og skal undersøkes av eksperter i Frankrike.

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar