RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lærer skolebarn at de fleste voldtektsofre angrer på abort

Foto: Thinkstock (Thinkstock/Illustrasjonsfoto)
Sist oppdatert:
Lovewise forkynner også at kvinner som aborterer har en syv ganger så stor risiko for å ta selvmord enn andre.

En kontroversiell, kristen veldedighet kalt Lovewise har blitt sterkt kritisert for å lære engelske skolebarn om at abort kan føre til infeksjoner, hull i livmoren og en dramatisk økt risiko for depresjon og selvmord, skriver Huffington Post UK.

Lovewise, som gjenomfører hundrevis av presentasjoner til trosbaserte skoler hvert år, påstår at 93 prosent av voldektsofre som aborterer fosteret, angrer på det i etterkant. Dette sammenligner de med at også 70 prosent av de som bar fram barnet, ikke angrer på at de valgte å beholde det.

- Stille, høyreekstrem indoktrinering
Helseminister Diane Abbott sa til Huffington Post UK at mange foreldre mest sannsynlig ville finne dette like urovekkende som hun selv gjorde.

- Det vi ser her, er stille, høyreekstrem indoktrinering i vanlige skoler. Disse gruppene dukker opp på skoler uten varsel eller at det offentlige vet om det, sier hun.

Men den kristne veldedigheten, som beskriver homoseksualitet som «ødeleggende for hjerne, kropp og sjel», forteller Huffington Post UK at de sørger for å informere avholdenhet fra sex før ekteskapet hos skoler som har invitert dem til å snakke hos dem.

- Vi lever i et mangfoldig samfunn som oppmuntrer hverandre til utveksling av synspunkter i alle mulige saker, sier direktør i Lovewise, Dr. Chris Richards.

250 presentasjoner
Lovewise har i løpet av det siste skoleåret gitt 250 presentasjoner.

- Vi tror derfor at unge folk har en rett til å høre på og diskutere rundt de positive sidene ved å vente med sex til ekteskapet og å beholde sitt ufødte barn.

- Abort fører ikke til selvmord og brystkreft
Disse skolepresentasjonene ble rettet søkelys mot av Abbot og Education for Choice, en gruppe som tilbyr bevisbasert informasjon om abort til unge mennesker, og de er bekymret over at Lovewise dukker opp rundt om på skoler.

- Vi kan legge det på det rene at abort ikke fører til en voldelig død, selvmord, brystkreft, sterilitet og depresjon, sier en talsperson fra British Pregnancy Advisory Service.

Talspersonen forteller at de ikke er fornøyd med at Lovewise prøver å skremme og feil-informere unge mennesker på denne måten.

- Abort er en ekstremt trygg og sikker prosedyre, som innebærer langt mindre risiko enn å bære frem et barn. Lovewise fremstiller medisinsk ukorrekt informasjon.

Lovewise sier blant annet at kvinner som har tatt abort har dobbelt så stor sjanse for å få brystkreft, eller syv ganger så stor risiko for å ta selvmord enn andre.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere