RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Virginia Tech)

Læreren sperret døra for drapsmannen

Sist oppdatert:
Liviu Librescu ofret sitt eget liv for at elevene skulle komme seg i sikkerhet.

Den israelske foreleseren Liviu Librescu vil trolig bli husket for sitt heltemot den skjebnesvangre dagen i april da USA ble vitne til det som trolig er tidenes verste skolemassakre.

LES OGSÅ: Overlevde ved å spille død
LES OGSÅ: 33 døde i skolemassakre
LES OGSÅ: Norske studenter nær massakren

Satte eget liv i fare
Den 23-årige studenten Richard Mallalieu forteller hvordan mandagens forelesning ble avbrutt av skudd i klasserommet ved siden av.

- Det hørtes ikke ut som maskingevær. Det var en rekke «pang», «pang», «pang», sier 23-årige Richard Mallalieu til The Sun.

Han og de andre elevene la seg i panikk under pultene.

- Vi visste først ikke hva vi skulle gjøre, sier han. Deretter kom lyden av skuddene nærmere.

Da den 75 år gamle læreren skjønte hva som var i ferd med å skje, satte han sitt eget liv i fare for å redde studentene som var i forelesningen.

Mallalieu forteller hvordan professoren blokkerte døren slik at elevene kunne rømme ut vinduet.

Mens skuddsalver nærmet seg klasserommet, klarte de fleste av elevene å hoppe ned til bakken og løpe unna. Librescu selv, derimot, kom seg aldri ut.

Sendte e-post til kona
Liviu Librescu var israelsk statsborger, og hadde jobbet på Virginia Tech i 20 år. Han er en av to lærerne som er bekreftet at er blant de omkomne etter USAs verste skolemassakre.

Librescus familie fikk vite om heltegjerningen etter at flere av studentene som ble reddet sendte e-post til hans kone og fortalte hvordan mattelæreren hadde reddet dem, skriver newsday.com.

Låste dørene med kjetting
Mandag opplevde USA sitt verste skytedrama noensinne. 33 personer døde på Virginia Tech-universitetet.

To og en halv time etter at en mann og kvinne ble skutt ved en internatbygning, fortsatte dramaet ved en annen bygning. Massemorderen skal ha stengt dørene fra innsiden med kjetting slik at ingen skal ha klart å komme seg ut, for deretter å ha gått fra rom til rom og drept. Studentene skal ha blitt stilt opp på rekker og regelrett henrettet.

Drapsmannen skal ha virket bestemt og målrettet.

Massemorderen, som er en ung asiatisk mann, skal ha tatt sitt eget liv. Politiet vil ikke si til BBC om mannen var student, men vitner sier det virket som han kjente bygningene godt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere