RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Løser Houdini-gåten

Sist oppdatert:
Kriminaltekniske eksperter tror at magikeren Harry Houdini ble drept. Nå skal de grave opp og undersøke liket.

Fredag ble det kunngjort at den verdenskjente utbryterartisten Harry Houdini skal graves opp og undersøkes. Hensikten er å avkrefte eller bekrefte ryktene om at Houdini ble drept for 80 år siden. Houdini var 52 år gammel da han døde på selveste Halloween i 1926.

Superteam
Teamet som skal undersøke liket til Houdini består av en rekke eksperter innen forskjellige fagområder som radiologi, antropologi, toksikologi og patologi, melder nyhetsbyrået AP. James Starrs skal lede det omfattende kriminaltekniske arbeidet.

- Alt vil bli analysert med nøyaktighet. Vi skal undersøke hans hår, fingernegler og eventuelle beinbrudd, sier James Starrs.

Det eneste som nå gjenstår er en formell tillatelse til å grave opp liket til Houdini. Ifølge advokaten som representerer Houdinis slektninger, Joseph Tacopina, så vil papirarbeidet være på plass allerede førstkommende mandag.

Både familien og representanter for New York-kirkegården der Houdini ligger gravlagt støtter planen om å undersøke forholdene rundt magikerens død.

Ingen obduksjon
I dødsattesten til Houdini står det at han døde av bukkhinnebetennelse forårsaket av en sprukket blindtarm. Men det ble aldri utført noen obduksjon av utbryterkongen, og ryktene om at han ble drept startet kort tid etter hans dødsfall.

Staars mener at det vil være mulig å finne spor etter gift dersom Houdini ble forgiftet. Dette til tross for at det har gått 80 år.

- Jeg ville aldri ha blitt involvert dersom jeg trodde at dette dreide seg om å trekke ut en kanin fra en hatt, sier han.

William Kalush og Larry Sloman er forfatterne av boken «The Secret Life of Houdini» som ble utgitt i fjor. Forfatterne mener at Houdini brukte sine siste leveår på å avsløre en rekke tryllekunstner til en gruppe kalt for «Spiritualists».

Fikk drapstrusler
Houdini skal ha mottatt en rekke drapstrusler fra denne gruppen, og de står øverst på listen over drapsmistenkte dersom det blir bevist at Houdini faktisk ble drept.

I boken blir det trukket frem et brev datert til 1924 hvor det blant annet blir antydet at Houdini skal bli drept. Det er Arthur Conan Doyle, mannen bak Sherlock Holmes, som har forfattet dette brevet, og han ble regnet for å være en trofast tilhenger av gruppen «Spiritualists».

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere