RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Løslater bin Ladens «høyre hånd»

Sist oppdatert:
Terrordømte Abu Qatada (47), som er omtalt som Osama bin Ladens «høyre hånd» i Europa, blir løslatt mot kausjon fra varetekt i Storbritannia.

Det er klageinstansen for immigrasjonssaker (Special Immigration Appeals Commission - SIAC) som har avgjort at Qatada skal settes fri, melder Sky News.

Den radikale islamisten har sittet i fengsel de siste tre årene, og løslatelsen er svært omstridt.

Strenge restriksjoner
Qatada blir imidlertid underlagt strenge restriksjoner. Han må ha på seg en elektronisk fotlenke og får ikke være utenfor hjemmet sitt mer enn to timer i døgnet. I tillegg har han fått forbud mot å snakke med opptil flere personer, blant annet Osama bin Laden, hans nestkommanderende, Ayman al Zawahiri og den radikale islamisten Abu Hamza.

Han får heller ikke lov til å bruke noen form for kommunikasjonsutstyr, inkludert PC og mobiltelefon. Qatada får heller ikke lov til å få besøk, bortsett fra familiemedlemmer, advokater, ambulansepersonell og barn under 10 år.

Vil anke løslatelsen
47-åringen får heller ikke lov til å noen moskeer.

Storbritannias innenriksminister Jacqui Smith er svært skuffet over løslatelsen.

- Jeg kommer til å anke avgjørelsen til Overhuset, opplyser Smith til Sky News.

Qatada ble dømt for deltakelse i terrorvirksomhet i Jordan i 1998. Britiske myndigheter har gjort flere forsøk på å sende ham tilbake til Jordan, men Qatada tok selv saken til retten og vant.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere