RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Løslot australsk gissel

Douglas Wood kidnappet i Irak
Douglas Wood kidnappet i Irak (AP)
Sist oppdatert:
Etter seks ukers fangenskap ble australieren Douglas Wood løslatt fra sine irakiske gisseltakere onsdag.

- Wood ble for kort tid siden hentet tilbake i en militæroperasjon i Bagdad som etter hva jeg er blitt fortalt ble utført av irakiske styrker i samarbeid med USA, sa statsminister John Howard i det australske parlamentet ifølge Reuters.

Wood befinner seg nå hos australske tropper i Bagdad.

Den 63 år gamle ingeniøren, som er gift med en amerikansk kvinne, ble tatt til fange tidlig i mai. En to minutter lang video ble utlelvert til nyhetsmediene. Australske myndigheter fikk beskjed om at de måtte trekke sine tropper ut av Irak for å unngå at Wood ble drept.

Men Australias konservative regjering, som har vært en svoren støttespiller for USA i Irak-krigen og blant de første som meldte seg til koallisjonsstyrkene, nektet å gi etter for kidnappernes krav.

En ny kontingent med 450 australske soldater er nylig utstasjonert sør i Irak. De bringer det totale antallet australske soldater i Irak opp i 1.400, ifølge Reuters.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere