RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Luftgitar populært i Japan

Det siste innen luftgitar ble vist frem på det årlige Tokyo International Toy Show. Se video!

På showet, som startet torsdag, viser japanske leke-produsenter at de kan omgjøre luftgitaren til noe mer enn bare et instrument man forestiller seg.

Se video nedenfor!

Når en luftgitarist klimprer på gadgeten spiller den ordentlige rockesanger takket være infrarøde eller bevegelsessensorer.

- Dette er en leke som får hvem som helst til å klare og spille elektrisk gitar, og til å føle seg som en rockestjerne, sier Keishi Abe, som viste frem Takara Tomy Corp's "Air Guitar Pro."

Den har ti sanger, inkludert Deep Purple's "Smoke On the Water. " Den er programmert til å spille automatisk, og er klar for markedet neste måned til omkring 22 amerikanske dollar, som blir omkring 131 norske kroner.

Produsentene sier at gitaren også kan kobles til en ipod eller et eksternt høytallersystem ifølge produsenten.

Lekeshowet viste også frem luftgitarer som var festet til håndleddet, men som ikke ser ut som en gitar.

- Du bare fester den på håndleddet, skrur den på, og rister på armen en gang sånn at den spiller en akkord. For å spille en hel sang, så fortsetter du bare å bevege, så selv barn kan lett spille musikk med denne. Akkurat som en profesjonell gitarist, sier Nana Kaneko, som spilte en luftgitarmodell laget av Mega House.

Håndleddgitaren koster omkring 16 amerikanske dollar, eller omkring 95 norske kroner.

For andre var det viktigere å føle og ta på noe som så ut som en gitar enn å høre musikken. Selv om det var en gjennomsiktig plastikkballong som ikke lager noe lyd.

I landet som er dyktige på høyteknologi virker selv robotene ivrig etter å være med på luftgitarmoten.

Tre små menneskelige lekeroboter, som heter "i-Sobots," beveger sine mekaniske kroppsdeler i takt med musikken og later som de spiller gitar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere