*Nettavisen* Nyheter.

Lukt Napoli - og spy

Se Napoli og dø, het det i gamle dager. Nå for tiden er det mer snakk om å lukte Napoli og spy, sier arge napolitanere, og peker på bergene av søppel rundt den italienske byen.

Avfallet hoper seg opp fordi forbrennings- og gjenvinningsanleggene i området ikke greier å ta unna. I Bagnoli Irpino seks mil øst for Napoli bygde innbyggerne denne uken barrikader for å holde søppelbilene borte fra småbyens lagerbygninger.

Både i Bagnoli Irpino og andre steder ville de kommunale myndighetene oppbevare søppel midlertidig i disse bygningene. I byen Aversa ble søppelmengden som denne uken lå og fløt i gatene anslått til mellom 1.300 og 1.400 tonn.

Like ille skal det være i byene Salerno og Irpinia, som også ligger i Campania-regionen der Napoli er hovedstad. Mange steder har skolene holdt stengt og torghandelen blitt stanset på grunn av stanken fra søppelet.

Italienske helsepolitikere påpeker at forbrenningsanlegg må til hvis moderne mennesker skal bli kvitt avfallet sitt. Alle er enige om dette, men ingen vil ha slike anlegg i sitt eget nabolag, sukker politikerne.

(NTB-AFP)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.