RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lunsj til 1,8 mill. er billig

(Foto: AP/Scanpix)
Sist oppdatert:
To millioner kroner er faktisk halv pris for å spise med finanslegenden.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Verdens tredje rikeste mann Warren Buffett holder hvert år en auksjon der den som slenger mest penger på bordet vinner en lunsj. Auksjonen som pågår har kun ett døgn igjen så det er fortsatt muligheter, og dersom lommeboken din er velfylt koster det bare noen små millioner.

NA24 - din næringslivsavis

Så langt er høyeste bud på rundt 300.000 dollar, ifølge cnnmoney, men det er faktisk under halv pris av de 620.000 dollarene som vinneren i fjor måtte hoste opp for å få spise med finanslegenden.

Les mer: Tidenes dyreste lunsj

Møter sin helt
Mannen blir sett på som den kanskje beste aksjespekulanten i verden. Bill Gates har sagt at Warren Buffett er den han har lært mest av. Dette fører til at hver gang Buffett deltar på offentlige tilstelninger, møter det opp minst 25.000 forhåpningsfulle tilskuere.

Det er muligheten til å kunne plukke opp tips under lunsjen som hvert år presser prisen oppover. Svært mange investorer verden over ser på Buffett som både helt og den ultimative læremester. Det er ikke lagt noen restriksjoner på samtalene som foregår under måltidet, og dermed ser mange denne lunsjen som en unik sjanse.

Vinneren får ta med seg seks venner til måltidet som foregår på Manhattan steakhouse.

Gavmild
Buffett er ikke bare rik, men også en av de mest gavmilde. Pengene fra den årlige lunsjen går til stiftelsen Glide Foundation som ble opprettet av hans avdøde kone.

Dette er ikke det eneste Buffett auskjonerer bort. Tidligere har han blant annet også lagt bilen sin ut for salg.

Les mer: Rikingbil på nettauksjon

I et intervju med finanstidsskriftet Fortune i fjor lovet han å gi bort 85 prosent av sin personlige formue, som er anslått til å være på rundt 44 milliarder. Mesteparten av pengene skal gå til stiftelsen Bill og Melinda Gates har opprettet for å fremme helse- og utdanningsfremmende tiltak verden over.

Gates-stiftelsen støtter blant annet det internasjonalt vaksineprogrammet for barn i den tredje verden, som også Norge har støttet med milliarder. Gates-fondet har fra før en nettoverdi på nærmere 194 milliarder kroner, noe som langt overstiger bruttonasjonalproduktet til mange av de afrikanske landene som får nyte godt av støtten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere