RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Løy om drepte soldater

Sist oppdatert:
Amerikanske myndigheter skjulte sannheten om hva som egentlig skjedde med de fem drepte soldatene.

Fredag offentliggjorde amerikanske myndigheter en detaljert versjon om hva som egentlig skjedde med de fem soldatene som ble drept i Irak forrige uke.

Først opplyste myndighetene at fem soldater ble drept under et angrep av opprørere i den hellige sjiamuslimske byen Karbala.

Men ifølge den nye versjonen ble soldatene først kidnappet og deretter drept av opprørere som utga seg for å være amerikanske sikkerhetsvakter, melder BBC.

De fem amerikanske soldatene deltok i et møte i guvernørens residens i byen Kabala. Irakiske opprørene ankom stedet med fem kjøretøy som ofte brukes av de amerikanske styrkene. De var ikledd amerikanske militæruniformer, snakket engelsk og hadde amerikanske skytevåpen.

De stormet møtet og drepte en av soldatene på stedet. Deretter tok de med seg fire amerikanske soldater og forlot stedet. Opprørerne kjørte til den neste provinsen og etterlot seg bilene. Irakisk politi fant to drepte soldater i en av de forlatte bilene.

En tredje soldat lå død på bakken, mens den fjerde var fortsatt i live, men døde kort tid etter.

Amerikanske myndigheter forsøker nå å finne ut hvem som sto bak operasjonen, og etterforsker hva som kan ha sviktet sikkerhetsopplegget rundt guvernørens residens.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere