RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lykken kan bli kortvarig for Bush

George W. Bush kunne ikke fått noen bedre julegave enn Saddam Hussein pent innpakket i en kjeller. Likevel er det ikke sikkert det har noen effekt på Bushs popularitet ved neste års presidentvalg, tror Geir Lundesatad.

Etter at krigen mot Irak startet i mars, har president Bushs popularitet på hjemmebane svingt i takt med antall amerikanske ofre i Irak. Nå er Saddam Hussein arrestert, og en flottere fjær kunne i Bush fått i presidenthatten foran neste års valgkamp, men kanskje kommer arrestasjonen for tidlig.

USA-ekspert og historiker Geir Lundestad tror det er såpass lenge til valget i USA, at Saddam-arrestasjonen må føre til resultater på bakken i Irak for å ha noen betydning da.

- Det vil jo alltid være en gevinst for ham og det vil styrke administrasjonen. Men det gjenstår å se hva som skjer med operasjonene mot amerikanerne og andre i Irak. Blir de færre er det en stor forbedring. Fortsetter de så vi Bushs gevinst fort tape seg og være svært kortvarig, sier Lundestad til TV 2 Nettavisen.

Kommer det fortsatt en jevnlig strøm av kister med amerikansk flagg på hjem til USA, vil denne triumfen fort glemmes, tror Lundestad.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere