RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lynndie erkjenner skyld

Sist oppdatert:
Når rettsaken mot Linndie England som er tiltalt for mishandling og seksuelle overgrep irakiske krigsfanger i Abu Ghraib-fengslet starter mandag, legger hun kortene på bordet.

Den 22 år gamle amerikanske soldaten ble verdenskjent da hun blant annet ble fotografert mens hun leide en naken irakisk fange i bånd. Mandag starter rettsaken i en amerikansk krigsrett.

Ifølge Linndies forsvarer, Rick Hemandez, erkjenner soldaten straffeskyld for syv av de ni punktene hun er tiltalt for – to tilfeller av sammensvergelse, fire tilefeller av mishandling og et tilfelle av pliktforsømmelse.

22-åringen jobbet som sekretær i Abu Ghraib-fengselet like utenfor Bagdad, stilles for retten ved Fort Hood i USA.

Ifølge Hermandez inngikk Linndie en avtale med det militære aktoratet under et møte fredag kveld.

- Dette er i hennes beste interesse, sier forsvareren til nyhetsbyrået AP.

Et tilfelle av usømmelig oppførsel og ett tilfelle av ordrenekt er frafalt fra tiltalen. Strafferammen for de syv punktene hun innrømmer å ha gjort seg skyldig i er fra 11 til 16 og et halvt år.

Rettssaken mot England er den andre etter fangeskandalen som rystet en hel verden. I januar ble hennes tidligere kjæreste Charles Graner dømt til ti års fengsel for fangemishanling i Abu Ghraib.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere