RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lynsjet mistenkt homofil

Sist oppdatert:
Victor Jarrett ble jaget, fanget og kuttet, stukket og steinet til døde. Fordi han så på en gutt på en strand.

Historien om Victor Jarrett er bare en av mange eksempler på overgrep mot homofile i Jamaica, går det frem av en fersk rapport fra den internasjonale menneskerettighetsorganisasjonen Human Rights Watch.

Det var den 18. juni i år at Jarrett ble tatt i å stirre på en tenåringsgutt på en strand i byen Montego Bay nord i landet. En større gruppe mennesker flokket seg rundt den sakesløse mannen, mens to politimenn skal ha slått løs på ham etter tur med batonger.

Gruppen begynte etter hvert å rope «homser må dø!», og da politimennene til slutt slapp den forslåtte mannen, satte folkemengden etter ham.

Ifølge nyhetsbyrået AP, som siterer fra Human Rights Watch rapport, jagde mobben Jarrett til et hus I nærheten, dro mannen ut og kuttet, stakk og steinet ham til døde. Politiet gjorde ifølge rapporten ingenting for å hindre drapet.

Mange jamaicaner insisterer på at tilfeller som lunsjingen av Victor Jarrett er sjeldne, skriver AP, men rapporten fra Human Rights Watch hevder det foregår ustrakte overgrep mot homofile på den karibiske øya kjent for slagordet «one love».

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere