Lyver på seg æresmedalje

Foto: Defenselink

Amerikanske veteraner vil ta affære mot falske helter.

01.05.06 03:49

Det er flere falske enn ekte bærere av Kongressens æresmedalje, hevder en amerikansk FBI som jobber med disse sakene. Per i dag er det 113 nålevende personer i USA som har fått denne medaljen, ifølge AP.

- Det blir stadig flere bedragere, og de stjeler bokstavelig talt de ekte heltenes heltemodige gjerninger, sier FBI-agent Tom Cottone.

Noen skryter bare av at de har fått medaljen. Dette er ikke ulovlig. Derimot er det ulovlig å trekke i militæruniform og bruke falske medaljer, slik enkelte gjør. For øyeblikket er 25 slike saker til etterforskning hos FBI.

Den som blir dømt for å ha gått med falsk ærsmedalje kan få inntil et år i fengsel og en bot på over 100 000 dollar. Det er imidlertid ikke straffbart å gå med andre falske medaljer.

Nå vil amerikanske veteraner og organisastionen The Congressional Medal of Honour Foundation lobbe for strengere lovgvining. De vil gjøre straffart å bære alle typer falske militære medaljer, og de vil også at det skal være straffbart å distribuere slike medaljer.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag