RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Jamaat-e-Islami

Må avklare forholdet til al-Qaida

Sist oppdatert:
Partiet til den omstridte politiske lederen Qazi Hussain Ahmad, som etter planen skal besøke Norge om få dager, blir i hjemlandet bedt om å avklare sitt forhold til al-Qaida.

Pakistans innenriksminister ber partiet Jamaat-e-Islami (JI) forklare hvorfor al-Qaida-ledere er pågrepet hjemme hos medlemmer av partiet, ifølge den pakistanske avisa The News.

Partilederen Qazi Hussain Ahmad skal etter planen besøke Norge i løpet av august. Besøket har allerede skapt debatt, og Ahmad er nektet innreise i blant annet Nederland.

Vil ikke forby partiet
Den pakistanske innenriksministeren Faisal Saleh Hayat presiserer at det ikke er funnet bevis for at partiorganisasjonen har bånd til terrornettverket al-Qaida. Det er derfor ikke aktuelt å forsøke å forby partiet.

Men han er bekymret over at partiledelsen ikke har tatt klar avstand fra at enkelte partimedlemmer har vært med på å skjule sentrale al-Qaida-folk.

Landhockey-kjendis
- Nå må ledelsen i IJ forklare om det bare var en tilfeldighet at al-Qaida-lederne ble funnet i husene til partiets medarbeidere, sier Hayat ifølge avisa.

På en pressekonferanse mandag sa innenriksministeren at huset til en kjent landhockey-spiller, Shahid Ali Khan, var blitt brukt som skjulested av en al-Qaida-mistenkt. Khans kone er et ledende medlem av IJ, sa innenriksministeren, uten å oppgi navnet hennes.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere