RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(AFP/Scanpix)

Må krympe Ground Zero-bygg

Sist oppdatert:
Snøhetta må krympe sitt museumsbygg på Ground Zero i New York med minst 30 prosent. I verste fall kan bygget ikke bli noe av.

Snøhettas arkitekter vant den prestisjetunge konkurransen med å bygge et museum på Ground Zero i New York, men nå er fremtiden for bygget høyst usikker, skriver Dagens Næringsliv.

Årsaken er at det foregår en stor og følelsesladet debatt mellom byggherren, museumsinstitusjonene og foreningen for de etterlatte. En av de mest profilerte talskvinnene for de etterlatte, Debra Burlingame, har gått ut i amerikansk media og sagt at de krever ny design på Snøhettas museumsbygg.

Drawing Center, som ville ha en utstilling som spøkte med Ondskapens akse, er hevet ut fra museumsforordningen allerede.

Sjefsarkitekt i Snøhetta, Kjetil Trædal Thorsen, sier til DN at den politiske diskusjonen er betent, men at den alltid har vært det på Ground Zero.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere