RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Må ofre barna for Bush

Foto: Ole Berthelsen/TV 2 Nettavisen
Sist oppdatert:
WASHINGTON D.C (TV 2 Nettavisen): På grunn av strenge innvandringsregler har ikke bygningsarbeider Normando Palacio sett barna sine på sju år. Men jobb må han ha, og da er president Bush det tryggeste valget.

Sammen med kollegene Omar Cambrera og Olbin Samora maler Normando betongveggen på det rike Georgetown University i sentrum av Washington D.C.

- Jeg har arbeidstillatelse nå, men jeg vet ikke hvor lenge jeg får beholde den. Jeg tror Bush er tryggest i forhold til jobben, men kanskje er Kerry bedre for innvandrere, sier han til TV 2 Nettavisen.

Etter sju år i USA vet han hva han snakker om. Hjemme i Honduras har han kone, en sønn på 13 år og en datter på sju. De har han ikke sett siden han kom til USA for sju år siden.

- Men jeg håper de kommer på besøk om en måneds tid, sier han og lyser opp.

- På kort sikt er Bush best, men på lang sikt foretrekker jeg Kerry, sier kollegaen Olbin Samora.

Tredjemann, Omar Cambrera, har vært i USA i to år. Han rakk ikke å stifte familie før han reiste, men har kjæreste hjemme i Honduras.

Kjenner ikke Kerry
Både George Bush senior og Bill Clinton var mer populære blant spanskættede i USA enn George W. Bush, mener de. Likevel foretrekker de Bush framfor John Kerry.

- Bush snakker litt spansk, men det spiller ingen rolle. Det viktige er hva han gjør. Problemet med Kerry er at vi ikke kjenner ham, sier Normando.

Over hele fjøla
19 år gamle Douglas Smit fra California tar internasjonal politikk, og er en av de som har råd til å studere ved Georgetown University. Han mener sikkerhet og økonomi er de viktigste sakene foran valget. Selv forhåndsstemte han på Bush.

- Han er bedre i stand til å trygge USA enn Kerry. Dessuten har han en plan i Irak, mens Kerry er over hele fjøla på en gang, sier han.

Han frykter ikke at Bush vil innføre verneplikt, slik Kerry hevder.

- Det er bare skremselpropaganda fra begge sider. Det vil aldri kunne gå gjennom i Kongressen, sier han.

Skattelette
Douglas mener skattelettene som Bush har gjennomført er til det beste for økonomien, selv om de har økt budsjettunderskuddet.

- Hvis vi ikke hadde hatt 11. september og krigen i Irak, ville vi sett resultatene mye tidligere. Det er mulig skattelettene skaper problemer på kort sikt. Men på lang sikt tror jeg de er bra, mener han.

Engstelig
Medstudenten Mohamed Noor støtter Kerry. Han er ikke overbevist om at han vil slippe unna militærtjeneste.

- Jeg er litt engstelig for at det kan komme, selv om risikoen er så stor. De militære vil ikke ha folk som ikke ønsker å være der, mener han.

Lei
Venninnen Selamawit Worku er lei hele valgkampen.

- De burde snakket mer om fattigdommen i USA enn om Irak, mener hun.

- Jeg tror jeg lener meg i retning Bush. Å få en ny kandidat er trolig en større risiko enn å beholde Bush, sier hun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere