RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Foto: Scanpix)

Må snakke med islamister

EU presser Somalias president til å snakke med moderate islamister.

EUs kommissær for utvikling og bistand, Louis Michel, sier under en pressekonferanse i Addis Abeba at Somalias president Abdullahi Yusuf vil kalle til nasjonal forsoningskonferanse om to-tre uker.

- Presidenten sa til meg at han om to-tre uekr vil kalle inn til forsoningskonferanse i Somalia. Der skal alle de politiske kreftene i landet, blant annet moderate islamister, samles for å skape fred, sier han til journalister i Addis Abeba, ifølge AFP.

Michel opplyser at EU ikke vil støtte Den afrikanske unionens styrker i Somalia med de lovede 15 millioner euro med mindre denne konferansen finner sted.

AU-soldater
Den afrikanske unionen (AU) skal sende 7.600 soldater til Somalia. Styrken skal bestå av soldater fra Uganda, Mozambique, Nigeria, Malawi og Senegal. Ingen av nabolandene til Somalia skal være med.

USA møtte islamist-leder
USAs ambassadør i Kenya, Michael E. Ranneberger, møtte i forrige uke den moderate lederen i Den somaliske islamske unionen, Sheik Sharif Sheik Ahmed. Den arabiske liga, EU, Norge og USA ønsker at moderate islamister skal jobbe for å skape fred i landet og støtte en nasjonal samlingsregjering i Somalia.

Truer utenlandske styrker
Tirsdag utstedte en ukjent gruppe i landet en pressemelding der de tar på seg ansvaret for alle aksjoner mot etiopiske soldater og somaliske politistasjoner de site dagene. Minst fire personer er drept i disse angrepene, blant annet en etiopisk soldat.

- Med Guds hjelp kommer vi til å frigjøre landet vårt fra etiopiske styrker. Vi kommer til å gjøre motstand på samme måte som våre brødre i Irak, Palestina, Libanon og Afganistan kjemper mot okkupasjonen. Og vi vil advare Den afrikanske unionen mot å sende soldater til Somalia, skriver gruppen, som kaller sed Folkets motstandsbevegelse.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere