RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Må sulte for kunsten

Sist oppdatert:
Få meter fra et skilt med hundemat måtte denne hunden dø av sult. Nå er kunstneren på ferde igjen.

Kunstneren, Guillermo Habacuc Vargas, fra Costa Rica satte sinner i kok da han bandt en hund til en vegg og lot den dø av sult og tørst. Utsultingen av hunden, som han ga navnet Natividad, var en del av en kunstutstilling.

Nå skal han gjøre det igjen. Vargas er nemlig invitert til å gjenta «kunstverket» på den årlige kunstfestivalen, Biennale Centroamericana of Art, i Honduras til sommeren.

Dobbeltmoral
- Meningen med verket mitt er ikke å plage det stakkars, uskyldige dyret, men å understreke det poenget at vi alle er dobbeltmoralske. Hver dag ser vi sultende gatehunder, men ofrer dem aldri en tanke. Men når vi ser en av dem stå bundet på en kunstutstilling, hisser vi oss opp, skriver Vargas i bloggen sin, ifølge den danske avisen Ekstra Bladet.

Tidligere har kunstneren kommet med flere forklaringer på hundesultingen. Ifølge Ekstra Bladet har han blant annet sagt at det var en hyllest til en kriminell ved navn Natividad Canda, som ble drept av vakthunder under et tyveri.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Demonstrerer
«Kunstverket» til Vargas har fått dyrevernere over hele verden til å demonstrere. Demonstrantene har ikke blitt færre etter det ble kjent at enda en hund må dø når han skal gjenta handlingen i Honduras til sommeren. På nettet samles det nå inn protestmail og dyrevernere har organisert en underskriftskampanje mot verket.

Dette er ikke første gang kunstnere, av ymse årsaker, bruker dyrplageri for å provosere eller skape debatt. I januar slaktet kunstnergruppen, In Vivo, en gris på en scene i Herning, mens en naken kvinne danset rundt innsmurt i grisens blod.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere