*Nettavisen* Nyheter.

Må trolig løslate 35-åringen

Foto: (Svensk politi)

Etter 4000 tips og nærmere 350 avhør har svensk politi ennå ikke lyktes i å bevise at 35-åringen som er siktet for drapet på Anna Lindh, er identisk med mannen som ble fotografert på varehuset NK. Trolig blir mannen løslatt fra varetekt innen fredag.

24.09.03 13:43

Det er det svenske nyhetsbyrået TT som meldte dette ved 16-tiden i dag.

346 personer er så langt avhørt i saken, men politiet står fortsatt langt fra et forløsende gjennombrudd.

Den varetektsfengslede 35-åringen har status som skjellig mistenkt i saken, og for at den svenske påtalemyndigheten skal kunne begjære ham varetektsfengslet ytterligere en periode, må siktelsen endres til sannsynlig mistenkt.

Avviser løslatelse

Det er statsadvokat Agneta Blidberg som alene avgjør om 35-åringen skal slippes fri. Det er foreløpig ikke aktuelt, sier Blidberg til TV 2 Nettavisen tirsdag ettermiddag.

Konfrontert med TTs erfaring om at han senest vil bli løslatt fredag, svarer Blidberg følgende.

- Vi har tid frem til fredag. Er mistanken styrket, skal vi melde det til retten. Er den svakere, skal vi gjøre det samme.

- Er det aktuelt å slippe ham fri før fredag?

- Jeg har full anledning til det. Men ingenting har hendt som gjør at jeg skulle gå til retten, eller beslutte ham frigitt, sier Blidberg.

Mangler tekniske bevis

Etterforskerne jobber på spreng med å bevise at 35-åringen er identisk med mannen som ble fotografert av flere overvåkningskameraer på kjøpesenteret NK få minutter før drapet på Anna Lindh onsdag 10. september.

Politiet skal ifølge TT ikke ha tekniske bevis mot 35-åringen, og de har derfor ikke klart å bevise at mannen befant seg på åstedet da Anna Lindh ble knivstukket.

Resultatet av de tekniske undersøkelsene er ikke helt klare. Prøver fra drapsvåpenet – en morakniv – undersøkes i England. Eksperter der skal granske blod fra kniven som trolig stammer fra drapsmannen.

Dersom bevismaterialet mot 35-åringen ikke styrkes betraktelig de nærmeste dagene, blir politiet trolig nødt til å frigi mannen innen fredag, melder TT.

4000 tips til politiet

Politiet har til sammen mottatt over 4000 tips etter drapet på Anna Lindh. Ifølge en pressemelding fra Stina Wessling ved politimesteren i Stockholm tirsdag ettermiddag, er 2860 dokumenter registrert angående bestemte personer.

Det dreier seg om både vitner, utpekte mistenkte gjerningsmenn med mer. Av alle disser er 346 personer avhørt.

613 dokumenter retter seg om personer som peker ut gjerningsmenn, men en del av disse retter seg mot samme personer.

Informasjoner om ulike hendelser registreres også. 1160 slike er nå registrert. 501 er markert med tidsangivelse og 759 mangler dette.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.