*Nettavisen* Nyheter.

Macron møter vestafrikanske ledere på anti-jihadistkonferanse

 

Frankrikes president Emmanuel Macron, i midten, ble ønsket velkommen til Mauritania av president Mohamed Ould Ghazouani. De to skal sammen med ledere fra Burkina Faso, Chad, Mali og Niger diskutere hvordan de skal beseire militante jihadister som regelmessig gjennomfører angrep i Sahel-området i Vest-Afrika. Foto: Ludovic Marin / Pool via AP / NTB scanpix Foto: (NTB scanpix)

Lederne i fem vestafrikanske land møter Frankrikes president Emmanuel Macron for å diskutere tiltak mot jihadisme i Sahel-området i Vest-Afrika.

Lederne for Burkina Faso, Chad, Mali, Mauritania og Niger samlet seg tirsdag til møtet med Macron i Mauritanias hovedstad Nouakchott.

Landene skal diskutere strategier for å bekjempe jihadistgrupper i Vest-Afrika, som den siste tiden har gjennomført nesten daglige angrep i regionen.

Macron understreket imidlertid at alliansen de siste seks månedene har opplevd fremgang i kampen mot jihadistgruppene i Sahel.

Konflikten brøt ut da Tuareg-separatister i 2012 begynte et opprør i Nord-Mali. Bevegelsen ble imidlertid raskt kapret av jihadister, og konflikten har siden spredt seg til Burkina Faso og Niger. Her har den ført til ytterligere uro mellom andre etniske grupper og militante bevegelser.

Frankrike og FN har sendt tusenvis av soldater for å roe konflikten, som har ført til at tusenvis av lokale soldater og sivile har mistet livet.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag