Gå til sidens hovedinnhold

- Maddie var i live på stranden

Privatetterforsker hevder å ha funnet spor som beviser at Madeleine ble fraktet ned til stranden i Praia de Luz i live.

Sporingsekspert og ekspolitimann Danie Krugel hevder han har funnet DNA-spor som beviser at Madeleine McCann ble fraktet fra hotellet og ned til stranden. Han påstår at Madeleine var i live på stranden.

- Jeg har klart å spore opp hvor Madeleine befant seg og tegnet opp et kart om jeg har levert til politiet, sier Krugel.

Det var McCann-ekteparet som tok kontakt med Krugel etter at de hadde hørt om hans tidligere suksesser med å finne savnede mennesker i hjemlandet Sør-Afrika.

- Vi forsøkte å kontakte foreldrene helt i starten for å tilby våre tjenester, men vi ble dessverre ikke kallet inn før flere måneder etter at Madeleine hadde forsvunnet, sier Krugel til News of the World.

Høyteknologi
Krugel bruker høyteknologiske hjelpemidler til å søke etter savnede personer, men han ønsker ikke å avsløre detaljene.

- Jeg kan ikke avsløre noen detaljer fordi jeg ikke vil varsle noen som kanskje vil forstyrre åstedet. Men jeg mener at jeg har klart å spore opp hvor hun ble tatt den aktuelle kvelden, og nå er det opp til politiet til å bruke deres sporingseksperter til å gjøre resten, sier han.

Krugel mener at han har funnet et DNA-spor som strekker seg fra hotellet og ned til stranden, en 15 minutter lang gåtur, men her stopper alle spor.

Fraktet til Marokko
Denne teorien samsvarer med tidligere teorier som går ut på at Madeleine ble fraktet ned til stranden og tatt om bord i en båt. Deretter kan hun ha blitt fraktet til Marokko via sjøveien.

Krugel skal angivelig ha klart å spore opp ofrene til den beryktede sørafrikanske pedofilien Gert van Rooyan på 1980-tallet. Politiet sto den gang uten spor i saken da seks jenter i alderen mellom 11 og 13 år hadde forsvunnet.

Han skal også ha klart å spore opp liket til den savnede Naledi Ntebele (5) etter bare 20 minutter.

Videre skriver avisen at nye rettsmedisinske undersøkelser, som ble utført i Storbritannia, slår fast at DNA-sporene fra leiebilen og leiligheten er ufullstendig, noe som kan bidra til å renvaske Kate og Gerry McCann.

Det var DNA-spor fra leiebilen og leiligheten som resulterte i at ekteparet fikk status som formelt mistenkte i saken.

Madeleine McCann forsvant fra ferieleiligheten i Praia de Luz i Algarve 3. mai.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot