Gå til sidens hovedinnhold

Madeleines foreldre til Marokko

Søndag reiser Madeleines foreldre til Marokko.

Det bekrefter en talsmann for informasjonsdepartementet i Marokko til Nettavisen. Foreldrene til den savnede britiske jenta fortsetter sin rundreise i land der de tror det kan befinne seg folk som vet noe om forsvinningen.

Et tips fra norske Mari Olli har tidligere pekt mot Marokko.

Les mer her: - Her så jeg Madeleine

En talsmann for informasjons- og kommunikasjonsdepartementet i Marokko sier at Madeleines foreldre kommer til Marokkos hovedstad Rabat søndag.

- Jeg kan bekrefte dette. Foreldrene bestemte seg for å reise til byen Al-Rabat og skal koordinere med den britiske ambassaden for å reise videre til Marrakesh i forbindelse med informasjonen om at Madeleine skal ha blitt sett på en bensinstasjonen 9. mai, sier Adris Addu til Nettavisen fra Al-Rabat.

- Foreldrene ønsker å engasjere det marrokkanske folk til å hjelpe i saken, og vi vil gjøre alt vi kan, selv om det ikke finnes noen sterke bevis for at Madeleine ble sett i Marrakesh, sier Adris.

Talsmann for innenriksdepartementet i Marokko, Abdelrahman Ashoor, synes ikke tipset til Mari Olli er troverdig.

- Vi har ikke mottatt noen henvendelser fra portugisiske myndigheter eller britiske myndigheter om den norske kvinnen. Vi tar ikke dette alvorlig, dette kan være en bløff. Vi har andre turister som har sagt at de har sett henne i Tunisia, sier Ashor på telefonen

- Det virker heller ikke som om britiske og portugisiske myndighetene tar det så seriøst når det ikke tar kontakt med oss, sier han videre.

Det virker ikke som om de heller ta det så alvorlig når de ikke tar kontakt med oss.

Torsdag ble det kjent at britiske agenter jager en tysker i Marokko , som kan ha noe med fireåringens forsvinning å gjøre.

Ifølge Ashoor er det ikke riktig at britisk politi har etterforsket saken i Marokko.

- Det er bare påstander media har kommet med, sier Ashoor.

Mari Olli så ei lita blond jente på en bensinstasjon i Marrakesh for en snau måned siden. Hun har forklart seg i detalj både for britiske myndigheter og for portugisiske etterforskere. Her er rapporten som hun skrev om observasjonen sin .

Tidligere denne uken besøkte Kate og Gerry McCann Tyskland og Amsterdam.

Reklame

Ny Pyton-bok: Dette er Tommy Sydsæters favoritthistorier med Rhesus Minus