RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Madeleines foreldre vil besøke Skandinavia

Sist oppdatert:
Møtet med Paven ga foreldrene til Madeleine McCann (4) håp og mot til å fortsette letingen.

TV 2 Sumo: Se pressekonferansen

Foreldrene til den britiske jenta Madeleine som ble kidnappet i Portugal møtte paven i Vatikanet onsdag formiddag, i et forsøk for å vekke oppmerksomhet rundt saken i hele den katolske verden.

– Å møtte Paven har gitt oss anerkjennelsen og styrken når trenger det mest. Paven var høflig og ærlig. Vi blir sterkere og mer positive når vi mottar støtte fra ham og mange andre mennesker i hele verden, sa Kate McCann, moren til Madeleine.

Begge foreldrene, Kate og Gerry McCann, er dypt troende katolikker. De ga paven et bilde av sin fire år gamle datter.

Madeleines foreldre har bestemt seg for å reise rundt i Europa for å lete etter deres datter og samtidig vekke internasjonal oppmerksomhet. Som en del av en kampanjen, planlegger foreldrene Kate og Gerry McCann å besøke Skandinavia.

Under en pressekonferanse fra Roma onsdag annonserte Madeleines far, Gerry McCann, at de snart skal ta turen til Sverige, hvor de håper å få medieoppmerksomhet rundt Madeleines forsvinning.

– Det er mange som forstår nøyaktig hvordan vi har det nå. Vi har mottatt mange gode tilbakemeldinger og støttet og det gir oss krefter til å fortsette med letingen, sa Gerry McCann.

– Vi har lyst til å gjøre alt dette så fort og effektivt så mulig, men samtidig vil vi så gjerne fortsette å lete etter Maddie, sa Kate McCann.

– Vi ber folk over hele verden om å være oppmerksomme og melde ifra om hva som helst som kan virke mistenkelig. Vi velger å tro på at når som helst kan det komme en telefon som gir oss informasjon om Maddie, sa Gerry McCann.

Madeleines foreldre vil også besøke Spania, Tyskland, Nederland og Marokko, for å forsikre seg om at datterens forsvinning blir dekket i media.

Den sovende fireåringen ble kidnappet fra familiens ferieleilighet 3. mai i Ocean Club resort i Praia da Luz i Portugal. Foreldrene befant seg på en restaurant like ved.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere