Gå til sidens hovedinnhold

Madonna saksøkt for homo-støtte

Talte fra scenen i Russland

Russiske aktivist-grupper har saksøkt Madonna for mer enn 10 millioner dollar for å ha påført St.Petersburgs innbyggere «moralske påkjenninger» under en konsert i den russiske byen, ifølge Reuters .

Se Madonnas tale fra scenen i St.Petersburg nederst i saken.

Flere av tilskuerne på konserten skal ha lidt «psykisk og emosjonelt sjokk på grunn av Madonnas promotering av homofili» sier advokaten til en av de skadelidende, Alexander Pochuyev, ifølge det russiske nyhetsbyrået Ria Novosti.

Ifølge Pochuyev skal popdronningen også ha tråkket på et ortodoks kors under forestillingen, og videoklippet av hendelsen er vedlagt i søksmålet til den russiske domstolen.

Human Rights Watch forteller at St.Petersburgs parlament skal ha innført en lov som forbyr «propaganda som fremmer sodomi, biseksualitet, homoseksualitet, tvekjønnethet – og pedofili.»

Mer homofili- svakere forsvar
Madonna kritiserte denne loven i mars, kalte den en «latterlig forbrytelse», og annonserte at hun ville adressere dette på konserten i St.Petersburg.

- Jeg er her for å vise homofile her og over hele verden at de har rett til å bli behandlet med respekt, medfølelse og toleranse, med kjærlighet, sa den 54 år gamle artisten under konserten 9. august.

I samme video oppfordrer hun publikum til å strekke armene i været og vise de rosa armbåndene som var delt ut før konserten, til støtte for homofile.

En av aktivistene som nå saksøker popstjernen hevder at Madonnas homo-støtte kan føre til med homofili og dermed færre fødte barn

- Alle ser kanskje ikke sammenhengen, men etter konserten så blir kanskje en gutt homofil, en jente lesbisk, færre barn blir født, og som et resultat så kan vi ikke lenger forsvare grensene til dette store landet. For meg medfører dette mer lidelse, sier Alexei Kolotkov, ifølge Reuters.

Støtter Pussy Riot
Det er ikke første gang Madonna kaster seg inn i russisk politisk debatt. Nylig sluttet hun seg til det internasjonale kritikerkoret som fordømmer fengslingen av de tre medlemmene av det russiske punkbandet Pussy Riot.

- Jeg protesterer mot dommen som sender Pussy Riot til en straffeanstalt i to år på grunn av en 40 sekunders opptreden, heter det i en uttalelse fra Madonna der hun også roser punkbandets politiske meninger, ifølge NTB.

De tre kvinnene ble fredag dømt til to års fengsel for å ha spilt en låt som var skarpt kritisk til president Vladimir Putin i en katedral i Moskva.

HTML EMBED
Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot