RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Madrid-bomber tatt

(Scanpix/Pablo Torres Guerrero-El Pais)
Sist oppdatert:
En av de mistenkte bak bombe-angrepet i Madrid 11. mars i fjor, er pågrepet i Storbritannia.

Det melder Sky News. Vedkommende ble pågrepet av Storbritannias anti-terrorpoliti. Moutaz Almallah Dabas (39) er ettersøkt i Spania for å ha vært involvert i angrepet. Han ble ifølge nyhetsbyrået AP pågrepet lørdag morgen som følge av en spansk utleveringsordre.

Almallah Dabas, som er spansk statsborger, ble satt i varetekt i Slough, vest for London, siktet for terrorvirksomhet i forbindelse med Madrid-bombene.

191 mennesker ble drept og 1.900 ble såret i angrepet 11. september 2004.

Bror tatt i Spania
Fredag pågreg spansk politi Mohannad Almallah Dabas, identifisert som syrier, mistenkt for å ha hjulpet til med rekrutteringen av radikale islamister som skal sendes utelands. Politiet sa Mohannad hadde forbindelser til de mistenkte som er siktet for Madrid-bombene.

Spansk politi og media har identifisert de to som brødre. Moutaz Almallah Dabas fremstilles for varetektsfengsling i London mandag.

Flere tatt i Storbritannia
Britisk politi har også tidligere deltatt i jakten på de ansvarlige bak angrepet. I mars i fjor ble åtte terrormistenkte personer arrestert i en rekke raid i London og Sør-England. Det ble funnet store mengder eksplosive stoffer.

Før siste ukens pågripelser, er 18 personer fengslet mistenkt å være innblandet i angrepet - 14 fra Marokko samt to indere, en spanjol og en syrer. I tillegg sprengte sju mistenkte seg i lufta i en leilighet i Madrid da politiet truet med å arrestere dem.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere