Madrid-mistenkt ville til Norge

Gruppen som etterforskes av spansk politi etter terrorangrepene i Madrid, ønsket å etablere seg i Norge ved hjelp av mulla Krekar.

15.03.04 08:57

En av de fem som ble arrestert i Spania etter terrorbombene, Jamal Zougan (30), tilhører en gruppe med tilknytning til al-Qaida som har forsøkt å etablere seg i Norge ved hjelp av mulla Krekar og hans bror. Det skriver VG, og dette skal ha skjedd i 1995.

Zougan var en av flere hundre marokkanere som ifølge nyhetsbyrået AP ble overvåket av marokkansk sikkerhetspoliti etter terrorangrepet i Casablanca i mai i fjor. Der ble 30 mennesker drept av en bombe.

I en opprulling av den spanske al-Qaida-cellen i 2001 ble videokassetter med mulla Krekar og andre ledere fra Kurdistans Islamske Bevegelse beslaglagt.

På denne videoen ble blant annet bankkontoen i navnet til Krekars bror Khalid Ahmad offentliggjort, slik at sympatisører kunne gi penger.

- Krekar og broren har vært åpne som sine kontakter fra år tilbake. De drev en kurdisk avis, og fikk mange typer henvendelser, blant annet om å hjelpe folk til Norge, sier Krekars advokat Brynjar Meling.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag